Hoe het begon…

Peereboom bestaat sinds eind jaren 70, dus al meer dan 40 jaar. De familie Peereboom had een bedrijf in de draf- en rensport en achter hun huis in Hoofddorp was de werkplaats. Zij maakten voor de echte wereldkampioen heel snelle racekarren, Sulkeys genaamd.

Op een bepaald moment kwam er een kennis langs die hen vroeg om een fietszitje te maken voor een kind met een beperking. Er was toendertijd geen bedrijf die zoiets maakte. Heel snel daarna kwam er een vraag voor een statafel. En toen een stoeltje… Daarna een eerste loophulpmiddel. De productie was heel idealistisch, ambachtelijk, klein en regionaal. En zo begon het.

In 2007 heeft Hilbrand het bedrijf overgenomen. Hilbrand heeft werktuigbouwkunde en bedrijfskunde gestudeerd. Vanaf zijn 15e werkte hij al mee in het bedrijf naast zijn studies. Oftewel, het vak is hem met de paplepel ingegoten!

Uiteindelijk verhuisde hij het bedrijf naar Zwaanshoek, waar de 1200 m² fabriek nog steeds gevestigd is. Peereboom heeft eigen metaalbewerkingsmachines, houtbewerkingsmachines, lasmachines, een beklederij, een spuiterij en een ontwerpafdeling.

Onze producten zijn degelijk, goed en enorm doorontwikkeld!

“Wij produceren op een traditionele manier met zorg en aandacht. Dat zorgt voor net dat stukje extra comfort waardoor je vaak wél de hele dag kunt functioneren of dat je meer ontspannen bent.

Tijdens de passing zeggen we ook altijd: “Wil je het snel, ga dan maar naar de Ikea. Maar wil je echt iets goeds en op maat, laat ons dan net dat stapje extra zetten.”

Hilbrand: “Het was de wens van mijn vader om klein te blijven. Het is een balans die je moet vinden. Schaalvergroting wordt bijna afgedwongen door de markt, maar het kunnen blijven geven van persoonlijke aandacht, dat wil ik graag zo houden!”

Ons team staat voor je klaar

  • Wij maken alle hulpmiddelen zoals de klant het wil.
  • Professioneel advies en persoonlijke aandacht.
  • Eén aanspreekpunt bij meerdere hulpmiddelen.
  • Veel opties en mogelijkheden. Keuzevrijheid vinden wij heel belangrijk.
  • Steeds innovatief ontwikkelen; we zitten niet stil.
  • We zijn nog iedere dag trots op onze producten.
  • Wij willen kinderen en volwassenen net dat beetje extra geven. Zo kunnen ze wél weer meedoen.

Zomaar een dag bij Peereboom

 

Maakt. Meer mogelijk!

© Copyright Peereboom BV |